Barion Pixel
Menü Bezárás

Argentin tangó tánctanfolyamok

A tangó az a tánc, melyről talán mindenki számára bevillan valamilyen jellemző mozdulat vagy hangulat. A szenvedély, az összhang, a közös rezdülések, egymásra figyelés és szinte együtt lélegzés jellemzi ezt a dél-amerikai táncot.

A férfi és női szerepek, a vezetés és követés folyamatára épül a tánc, mely teljes egészében improvizált. A tangót sétalépések különféle kombinációi és variáció jellemzik. Kifejezetten fontos a zeneiség, a zene energiájának és hangulatának megfelelő mozdulatok létrehozása. Férfi és nő között folyamatos, non-verbális párbeszédre van szükség. Fontos, hogy a párok maximálisan egymásra figyelve táncoljanak. A férfi a zene, a rendelkezésre álló tér és a tudásszint függvényében improvizálva lépésről lépésre irányítja a nőt, aki a vezetést figyelembe véve táncol és apró, rövid díszítésekkel kiegészítve színesíti a lépéseket.

Kezdő argentin tangó tánctanfolyam

A kezdő argentin tangó tanfolyamon megtanulunk együtt, összhangban sétálni és mozogni, megtanuljuk a különböző séta- és ringólépések alap kombinációit és ezeknek az alapvető ritmus lehetőségeit.
Megtanuljuk az alap ochok mozdulatait, a férfiak számára a vezetést, a hölgyek számára a nőies lábhasználatot, lábvezetést.
Megismerjük a helyes tánctartás alapelveit, formáit és érzéseit.


Haladó argentin tangó tánctanfolyam

Ezen a szinten bonyolultabb lépéskombinációkat, díszítéseket tanulunk az órákon.
Kifinomult lábtechnika és testtudat elérése a cél.
Ezen a tanfolyamon a gancho, sacada, molinette, barrida és más, magasabb szintű mozdulatokkal bővül a repertoár.

Küldj erről magadnak egy emlékeztetőt vagy oszd meg másokkal is: