Menü Bezárás

Rólunk


Mi vagyunk a DanceFloor Szeged Tánciskola megálmodói és alapítói, Török Árpád és Molnár Barbara. Mindketten gyerekkorunk óta a tánc szerelmesei vagyunk. Rengeteg műfajban kipróbáltuk magunkat, rengeteg fellépésen, versenyen vagyunk túl. Diplomát mindketten a Magyar Táncművészeti Egyetemen szereztünk.

2015 óta táncolunk együtt és a mai napig aktív versenytáncosok vagyunk, így a napi rutinunk nagy részét a gyakorlás teszi ki. Célunk, hogy napról napra jobb táncossá váljunk és ezáltal minél több dolgot tudjunk átadni vendégeinknek. Folyamatosan tanulunk és képezzük magunkat, mert elemünk a folytonos fejlődés. Elhivatottak vagyunk és alázatosan dolgozunk nap mint nap, hogy mindig egy lépéssel közelebb kerülhessünk a céljainkhoz. Szeretnénk a vendégeink számára motivációként szolgálni.

A tánc kitölti napjainkat, számunkra ez egy életforma. Minden napunk minden perce e szerelem köré épül. A tánc által megtanultunk küzdeni, győzni és méltósággal veszíteni, kitartani és soha fel nem adni. A tánc számunkra egy olyan világ, mely érzelmekkel és kihívásokkal teli, ahol nem lehet unatkozni, élményekkel gazdagodunk minden percben. Ahová, ha kell, elmenekülhetünk és amelybe bátran belefeledkezhetünk. Számunkra a tánc jelenti a mindent, hivatást, sportot, művészetet, szerelmet, szenvedélyt.

Hogyan is kezdődött ez a nagy szerelem?

Barbi
BarbiDanceFloor Szeged Tánciskola


Emlékszem, óvódás voltam, amikor édesanyám megkérdezte, hogy lenne-e kedvem elmenni egy táncórára. Ekkor kezdődött minden.
Ugyanis én már akkor tudtam, hogy táncos és tánctanár szeretnék lenni, és ezt már az első óra után büszkén hangoztattam is. Tudom, hihetetlenül hangzik, hogy már gyermekkoromban tudtam, hogy mi szeretnék lenni, ha nagy leszek. Ám az első táncóra után úgy éreztem, hogy beleszerettem ebbe a világba és már akkor is a tánc volt a legfontosabb. Az akkori tánctanáraimnak óriási hálával és köszönettel tartozom, hiszen megmutatták nekem ezt a csodálatos világot és végigvezettek az úton, miközben rengeteg dolgot tanultam és kaptam tőlük.
A táncórákon éreztem leginkább azt, hogy végre jó helyen vagyok és ebben a közegben éreztem leginkább, hogy megtaláltam önmagam. Aztán ahogy teltek-múltak az évek, egyre több műfajban próbáltam ki magam, majd egy idő után azt éreztem, hogy a társastánc az a tánc, amiben igazán kiteljesedhetek. Mindig is odavoltam azért a varázslatos látványért, amikor egy igazi férfi táncol egy igazi nővel, mindezt gyönyörű harmóniában és persze csodaszép ruhákban.

Bármi is történt velem, ha szomorú voltam vagy problémáim adódtak, mindig a tánc jelentett megnyugvást, és ez a mai napig így van.

Az pedig, hogy a tudásomat és a tapasztalataimat megoszthatom másokkal és végigvezethetem őket azon az úton, amelyet én is végigjártam, miközben segíthetek az embereknek a fejlődésben, egy valóra vált álom. Leírhatatlan érzés, amikor látom a tanítványaimon a változást és a fejlődést, és ez hatalmas örömmel tölt el nap mint nap. Szeretném én is átadni a tánc szeretetét és bevezetni őket ebbe a fantasztikus világba.

Árpi
ÁrpiDanceFloor Szeged Tánciskola


Engem az a kivételes szerencse ért, hogy táncos családba születtem. Édesanyám és édesapám gyermekkoruk óta magyar néptánccal és hagyományőrzéssel foglalkoznak a mai napig is.
Így tulajdonképpen hamarabb voltam színpadon, minthogy járni tudtam volna…
12 éves koromig a néptánc csoport próbáin és fellépésein fejlődött a táncos énem. Megszámlálhatatlan előadás, minősítő versenyek és különböző szereplések után egy osztálytársam invitálására érkeztem meg az első társastánc tanfolyamra.
Nagyon élveztem az új stílust, könnyedén tanultam meg a lépéseket és imádtam a zenéket. Néhány hónap múlva már részt is vettem az első táncversenyen! Innentől kezdve pedig nem volt megállás.

Fokozatosan megismertem ennek a világnak a szépségeit, egyre többet tanultam, rengeteget versenyeztem, magasabb és magasabb versenyosztályba kerültem.
Egyre többet helyettesítettem az egyesületben, ha valamelyik edző nem tudott órát tartani, majd magánórákat tartottam esküvőre készülőknek és gyerekeknek. Végül úgy 2010 környékén főállásban táncoktatóként kezdtem dolgozni.

2015-ben találtunk egymásra Barbival. Egy egyesületben versenyeztünk, az alapokat mindketten ugyanazoktól a fantasztikus tanároktól, Németh Pétertől és Lajtai Trixitől tanultuk, a vágyaink és a táncról alkotott elképzeléseink nagyon hasonlóak voltak, mindketten éppen táncpartnert kerestünk, így kézenfekvő volt, hogy együtt táncoljunk!
Az elmúlt években a kiemelt hazai versenyek (ranglista versenyek és Magyar Bajnokság) mellett leginkább külföldön versenyeztünk. Rendszeresen járunk olaszországi és osztrák táncversenyekre, emellett többször megfordultunk Szlovéniában, Szlovákiában, Bulgáriában, Szerbiában, Romániában és Németországban is.
Jelenleg heti 18-20 órát töltünk egyéni gyakorlással, csoportos órákon veszünk részt, magánórákon csiszoljuk a koreográfiáinkat az edzőinkkel. Heti 3-4 konditermi edzés mellett személyi edzővel is dolgozunk, hogy a fizikai állapotunk ideális legyen a versenyzéshez.

…és az álom végre valóra vált

Tánciskolánk 2017 őszén nyitotta meg kapuit a táncolni vágyó felnőttek előtt. Az volt az álmunk, hogy egy olyan tánciskolát hozzunk létre, ahol minden a táncról szól, ahol mindenki kikapcsolódhat és jól érezheti magát az óráinkon. Küldetésünk, hogy minél több emberrel szerettessük meg a táncot. Szeretnénk megmutatni a hozzánk látogatóknak, hogy mekkora örömöt jelent a zenével összhangban mozogni.

A legfontosabb, hogy a vendégeink jól érezzék magukat a táncóráinkon és minden óra után feltöltődve hagyják el a tánciskolánkat. Mivel az óráinkat ketten tartjuk, így be tudjuk mutatni a női és férfi lépéseket, mozdulatokat és a páros helyzeteket egyaránt, ezért sokkal könnyebb és átláthatóbb a tanulás folyamata, valamint így folyamatosan van férfi és női példa a vendégeink számára. Igyekszünk mindig logikusan, érthetően elmagyarázni és megmutatni minden figurát.

Számunkra fontosak a miértek! Hiszen a tánc nem csak a lépésekről szól. Fontos számunkra, hogy a tánclépések mellett megismertessük a vendégeinkkel a különböző apróbb fortélyokat, technikákat, amelyek elsajátításával érthetőbbé és könnyebbé, kényelmesebbé válhatnak a tanult mozdulatok. Ezek csak arra szolgálnak, hogy megkönnyítsék a tanulást. Természetes, érthető és egyszerű módon tanítunk, mert fontos, hogy a mozdulatok mindenki számára könnyedén elsajátíthatóak és készség szinten használhatóak legyenek.

Azt szokták mondani, hogy aki azt csinálja, amit szeret, az sosem dolgozik! Pont így érzünk mi is. Imádjuk a táncot és imádjuk tanítani is. Minden táncórát tematikusan felépítve, a vendégekre szabva tartunk meg, mert szeretnénk, ha mindenki könnyedén elsajátítaná a különféle tánclépéseket és táncstílusokat. A munkánkat alázattal és odafigyeléssel végezzük. Számunkra fontos a minőségi táncoktatás!

Várunk szeretettel a DanceFloor Szeged Tánciskolában!
Éld át Te is a tánc örömét!

Amiben számíthatsz ránk

  • Társastánc (latin-amerikai és standard táncok), west coast swing, argentin tangó, rocky, kubai salsa és lady latin tánctanfolyamok
  • Esküvői tánctanfolyam magánórák
  • Hobbi tánc magánórák
  • Szalagavató tánckoreográfiák tanítása
  • Céges rendezvények programjai
  • Fellépések, társastánc bemutatók

Az első lépés a legnehezebb, ezt neked kell megtenned a táncteremig, a többi már sokkal könnyebb, hiszen ott leszünk melletted!

Ismerj meg minket jobban!

A mi nagy átalakulásunk

2017 őszén iskolánk megnyitotta kapuit a táncolni vágyó felnőttek előtt. Kezdetét vette dédelgetett álmaink megvalósítása. Ekkor még egy fitnesz központ táncoktatásra alkalmas termét béreltük, heti néhány órára. Aztán folyamatosan tovább szőttük ezt az álmot és változni, fejlődni akartunk. Éreztük, hogy ennél többre vagyunk hivatottak. A nagy álom része volt az is, hogy szerettünk volna létrehozni egy igazi tánctermet, ahol minden a táncról szól és a táncért van, ahol akár több műfaj is otthonra találhat. Az igazi változás 2019 februárjában kezdődött. Ekkorra érett meg bennünk a döntés, hogy ideje tovább lépni.

Volt egy hely a városban, amiről már régóta álmodoztunk, és akárhányszor elmentünk mellette, mindig felsóhajtottunk, hogy milyen jó lenne átalakítani és egy gyönyörű tánctermet csinálni belőle. Aztán egyik nap egy kedves ismerősünk telefonált, mert biztató információkat szerzett. (Ez a kedves ismerős biztosan magára ismer a sorokat olvasva! Ezúton is köszönjük szépen azt a mindent megváltoztató telefonhívást, valamint hogy a mai napig segíti iskolánkat! 🙂 ) Ugyanis a kedves tánctanár barátunk kiderítette, hogy bezárták a vendéglátóhelyet, és már nem üzemel az épület első emeletén semmi.

Néhány telefon és e-mailváltás után sikerült felvenni a kapcsolatot az illetékessel és megbeszélni egy időpontot, amikor megnézhetjük a helyszínt. Emlékszem, amikor először beléptünk, az épület sötét volt és dohos. Amikor felértünk az első emeletre megcsapott minket a lehetőség szele. Megpillantottuk a hatalmas ajtókat és a régi báltermet. A terem tele volt régi bútorokkal, régi dekorációkkal, mindent vastagon por és kosz lepett be. Be kell vallanom, hogy első benyomásra voltak kételyeim, legfőképpen nekem, Árpi már akkor biztos volt abban, hogy ez lesz a mi helyünk, a DanceFloor Szeged Tánciskola otthona! Láttuk a lehetőségeket, ám tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk, ugyanis rengeteg munka vár ránk, ha belevágunk… festés, takarítás, lakkozás, parkettázás, na de ne rohanjunk ennyire előre.

Miután nagyon sokszor átrágtuk a témát, kikértük minden barátunk és családtagunk véleményét, majd többször is megnéztük a helyet, osztottunk, szoroztunk, tervezgettünk és úgy döntöttünk, hogy belevágunk.

Ekkorra már tudtuk, hogy ez sokkal nagyobb lehetőség, mint azt elsőre gondoltuk, ugyanis két tánctermet is ki tudnánk alakítani az első emeleten. Láttuk magunk előtt, ahogy felpezsdül az élet a leendő tánctermünkben és már hallottuk a zenét a teremben, miközben a táncolni vágyók koptatják a táncparkettet.

Majd elérkezett az idő, június végén átvehettük a kulcsokat és elkezdhettük a munkálatokat! Ennél boldogabbak már csak akkor voltunk, amikor végre szeptemberben megnyithattuk kapuinkat a táncolni vágyók előtt. Emlékszem, amikor a kulcsok már a kezünkben voltak, az első dolgunk az volt, hogy elmentünk a helyszínre, ahogy beléptünk az épületbe már fülig ért a szánk. Mikor felértünk az emeletre, mindketten sóhajtottunk egy hatalmasat, egymásra néztünk, és szinte el sem hittük, hogy végre itt vagyunk és belevághatunk. Aztán pár perc kábulat után elkezdtük sorra venni a teendőinket.

“A parketta felcipelése után talán a parketta lerakása volt a legnagyobb feladatunk.”

Rengeteg feladatunk volt, napokig takarítottunk, mire elkezdhettük a munkálatokat. Csiszoltunk, festettünk, lakkoztunk, tapétáztunk, parkettát raktunk (minden feladat közül ez volt a legnehezebb). Mivel igyekeztünk költséghatékonyak lenni, így mindent mi magunk csináltunk. Vagy ha éppen olyan feladatunk adódott, amiben nem volt korábban tapasztalatunk, akkor azt megtanultuk megcsinálni.

Ezen a ponton engedjétek meg, hogy köszönetet mondjunk a családunknak, mert nélkülük ez az egész nem jöhetett volna létre. Rengeteget dolgoztak, és nap mint nap küzdöttek velünk együtt a feladatokkal. Nagyon hálásak vagyunk ezért nekik. Köszönjük a barátainknak, azoknak, akik saját kezükkel cipelték fel lépcsőn az első emeletre a teherautónyi laminált padlót, ami nem volt kis feladat. Köszönjük mindazoknak, akik segítettek pakolni, cipekedni, szállítani!

A parketta felcipelése után talán a parketta lerakása volt a legnagyobb feladatunk. Napokon át az egész család térdelt a padlón és görnyedt a parketta fölött. Általában nap végére bedagadtak az ujjaink, beállt a derekunk, valamint kék és zöld foltok díszítették a térdeinket. Ez volt a legfárasztóbb és a leghosszadalmasabb munka.

Nagyon régóta álmodtunk már erről a helyről!

Miután a munkálatokkal végeztünk és elkészült a táncparkett, elkezdhettük a bútorok és berendezések beszerzését illetve gyártását. Persze csak miután kiengedett a derekunk és elmúltak a térdfájdalmaink.  Ugyanis a padokat, a fogasokat, egy hangosító pultot, valamint a tükör állványokat mi magunk készítettük el, de természetesen volt hozzáértő segítségünk, aki nélkül ezek a dolgok nem tudtak volna megvalósulni!  Ezek után elkezdtük válogatni a képeket táncosokról, művészekről, hogy a falakat díszítve inspirálják a terembe érkezőket. Majd miután meglettek a függönyök, tükrök és az apróbb berendezési tárgyak is, szeptemberben hivatalosan is megnyitottunk. Ehhez a nyitáshoz társítottunk egy nyílt napot is, ahol az érdeklődők egy egész délutános programon vehettek részt. Mindenki kipróbálhatta az ingyenes bemutató óráinkon a különböző táncstílusokat, köztük a társastáncot, a rock and rollt, az argentin tangót, a salsát és a west coast swinget!

Szívünk, lelkünk benne van ebben a teremben.

Mivel mindent mi magunk csináltunk meg, így teljes mértékig olyanra formálhattuk, amilyenre szerettük volna. Arra törekedtünk, hogy szép és harmonikus termeket hozzunk létre, melyekben mindenki otthon érezheti magát, elengedheti a problémákat és önfeledten átadhatja magát a tánc örömének! Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy sikerült megteremteni ezt a fantasztikus táncstúdiót.

Nagyon régóta álmodtunk már erről a helyről! Bízunk abban, hogy sokan közületek örömüket lelik majd ezekben a tánctermekben! Reméljük, hogy mindenkivel, aki bizalmat szavaz nekünk és eljön a táncóráinkra, sikerül megszerettetni a táncot és a mozgás örömét!

Küldj erről magadnak egy emlékeztetőt vagy oszd meg másokkal is: